Followers

TODAY BEST QUOTES : Love life and life will love you back. Love people and they will love you back. ~ Arthur Rubinstein

Wednesday, March 30, 2011

Bye-bye jugak akhirnya...

Korang tahu kan posting sis yang sebelum ni pasal gigi sis yang retak. Mula-mula sis kononnya nak biarkan je dulu gigi sis ni sebab takut nak pergi jumpa dentis lagi sebenarnya,hehe. Tapi bila sis dah mula tak selesa dengan gigi sis yang retak ni,sis pun ambil la keputusan pergi berjumpa dengan dentist.

Masuk-masuk je nurse tu suh masuk ke dalam tuk jumpa doktor. Cek punya cek,doktor cakap perlu di cabut sebab dah retak, takut nanti makin melarat. Doktor tanya dulu nak cabut ke tak. Sis pun bagila persetujuan untuk cabut gigi sis ni. Then doktor pun injectla dalam mulut sis. Masa tu mula la sis rasa bibir ni dah macam bibir itik dah bengkaknya,hehehe. 

Lepas dalam 20 minit, doktor pun cakapla dah boleh cabut bila doktor cek sis ada rasa sakit kat gusi ke tak. Detik-detik untuk mencabut(cheewa ayat!) gigi sis tu berlaku amatla pantas, tak sampai seminit doktor cakap "ok dah cabut".

Pastu sis dengarla kejap bebelan doktor tu bagi nasihat. Macam-macam la doktor tu suruh makan. Makan sayur banyak-banyak la,minum susu tiap hari la(die x tgk ke sis dh cukup chubby tuk minum susu?..hehe) dan banyak lagi la nasihat doktor tu. Sis cuma 'ok doktor"...'yes doktor', hehe. 

Pastu doktor suh sis jaga gigi baik-baik lepas ni. Berus elok-elok dan selalula berkumur. Sis dengan konpidennye cakap 'orite doktor!'..(cakap dalam hati je,ngeee). 

Sayangilah gigi anda..(iklan ditaja oleh owner blog)
..ngee

p/s: image ini di curik dari Mr Google...TQ

6 comments:

♥ elle ♥ said...

yeay dh xsedh2 sbb ggi dh cbut (",)

Pacek ABU sifir said...

olo ksyian hikhik....bubye gigi

Up2saya.. said...

ele:
syg dik giginye..ni 1st time sis kne cabut gg slepas gg susu yg terakhir di cabut..huhu

Pacek ABU sifir:
iya..bye2 gg ku syg..hehe

PSP Techie said...

Gigi yg rosak kena dicabut, same dgn aku yg gigi besar, lepas dicabut dr berdarah x berhenti untuk satu hari, sampai kena buat jahitan -_-"

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,

Obat kencing manis said...

goodbye bad tooth..hehe